Hiihtolomaviikon ohjelmaa Postimuseossa ja Vapriikissa
Mistä maanantaina, 25. päivänä helmikuuta 2019 -  10.00
Mihin perjantaina, 1. päivänä maaliskuuta 2019 - 18.00

Poikkea hiihtolomalla Postimuseoon ja Vapriikkiin. Tarjolla koko viikon kivaa ohjelmaa!

MA 25.2. Vampyyrimaanantai

HUOM. Vapriikki poikkeuksellisesti avoinna ma 25.2.2019 klo 10–18.

Klo 12–14 Vampyyrityöpaja. Työpajassa askarrellaan kartongista minivampyyri, jonka voi kiinnittää roikkumaan. Tee vaikka kokonainen vampyyrimobile! Paikka: Vapriikin työpajatila, 2 krs.

Klo 14 Lasten lepakkoaiheinen tiedeluento. Luennoitsijana luontotohtori Tomi Kumpulainen Tampereen luonnontieteellisestä museosta. Kesto n. 30–40 min. Luento sopii jo lukemaan oppineille. Paikka: Vapriikin auditorio.

Klo 15.30 Lasten kierros Dracula-näyttelyyn. Mitä tai ketä vampyyrit ovat, mistä ne tunnistaa ja mistä vampyyritarinat ovat peräisin? Kesto n. 30–40 min. Kierros sopii kouluikäisille ja sitä vanhemmille. Lähtö kierrokselle Vapriikin ala-aulasta.

TI 26.2. Työpajatiistai

Klo 12–14 Pelimuseon hamahelmityöpaja (non stop). Työpajassa tehdään peliaiheisia avaimenperiä, koruja ja magneetteja hamahelmistä. Paikka: Vapriikin työpajatila, 2 krs.

Klo 14–16 Postimuseon kangaskassityöpaja (non stop). Työpajassa koristellaan kangaskassi eri aiheiden postimerkeillä. Paikka: Vapriikin työpajatila, 2 krs.

KE 27.2. Kivi- ja kisakeskiviikko

Klo 12 Lasten kierros Kivimuseoon. Kierroksella ihmetellään mm. jännittäviä meteoriitteja, värikkäitä kvartseja ja mielenkiintoisia fossiileja. Kesto n. 45–60 min. Lähtö kierrokselle Vapriikin ala-aulasta.

Klo 12–15 Tampereen Kivikerho tunnistaa kävijöiden kivinäytteitä ja kertoo kiviharrastuksesta. Tuo oma kivinäytteesi tutkittavaksi! Paikka: Kivimuseon edusta, 1 krs.

Klo 12–15 Vuolukivikorutyöpaja (non stop). Tampereen Kivikerhon järjestämässä työpajassa voit tulla kokeilemaan vuolukiven työstämistä ja tehdä itsellesi kivikorun! Paikka: Kivimuseon edusta, 1 krs.

Klo 14–16 Kisailua Suomen Jääkiekkomuseon maalisimulaattoreissa. Paikka: Suomen Jääkiekkomuseo, 3 krs.

TO 28.2. Tarinatorstai

Klo 12–12.30 ja 13–13.30 Eläinsatuja Luonnontieteellisessä museossa. Satutuokio sopii yli 3-vuotiaille. Paikka: Tampereen luonnontieteellinen museo, 2 krs.

Klo 13 Lasten kierros Birckala 1017 -näyttelyssä. Lähde mukaan tutustumaan tuhannen vuoden takaiseen elämään! Kesto n. 45 min. Lähtö kierrokselle Vapriikin ala-aulasta.

Klo 14–16 Arkeologiatyöpaja (non stop). Tule tutkimaan ihkaoikeita arkeologisia löytöjä, tunnistamaan niitä ja keksimään niille taustatarina! Paikalla arkeologisia löytöjä esittelee arkeologi Kreetta Lesell. Paikka: Vapriikin työpajatila, 2 krs.

PE 1.3. Postiperjantai

Klo 11 Satutuokio: Helmi Pöllösen yllätyspostia. Helmi Pöllösen pihlajapostikonttorissa on nähty ja kuultu yhtä sun toista merkillistä vuosien saatossa. Mitä kerrottavaa laivakoiralla on salaperäisestä pullopostista tai kirjekyyhkyllä kuninkaallisten salaviesteistä? Esitys sopii yli 3-vuotiaille. Tuokion kesto on 30 min. Esityksen toteutus: Somana ry:n Museonautit. Lähtö kierrokselle Vapriikin ala-aulasta.

Klo 12 Satutuokio: Helmi Pöllösen yllätyspostia (30 min). Lähtö kierrokselle Vapriikin ala-aulasta.

Klo 13 Satutuokio: Helmi Pöllösen yllätyspostia (30 min). Lähtö kierrokselle Vapriikin ala-aulasta.

Klo 14–15 Sensuurityöpaja. Tule selvittämään, miksi historian aikana postia on sensuroitu. Tutustumme sensuuriin Transit – rajapostia -näyttelyssä ja tutkimme työpajassa sensuuriin liittyviä esineitä ja kirjeitä. Osallistujat pääsevät myös kokeilemaan kirjeen sensurointia. Työpaja sopii kouluikäisille ja sitä vanhemmille. Paikka: Vapriikin työpajatila, 2 krs.

Klo 16–17 Kovaa peliä rajalla -rooliseikkailuopastus. Lähde torniolaisen koulupojan matkassa tutustumaan ensimmäisen maailmansodan aikaiseen Tornioon ja Haaparantaan tarinallisella ja vuorovaikutuksellisella kierroksella! Kierros sopii kouluikäisille ja sitä vanhemmille. Lähtö kierrokselle Vapriikin ala-aulasta.

Kaikki aktiviteetit sopivat yli 5-vuotiaille, ellei toisin ole mainittu. Lisäksi jaossa on Vapriikin museorastirata, jonka suorittamisesta saa pienen palkinnon. Muutokset mahdollisia.