Punk4ever draamaesitys
lauantaina, 6. päivänä lokakuuta 2018, 13.00 - 15.00

Pienlehtiä ja punkpostia -näyttelyä varten tamperelainen teatteriryhmä Somana ry on toteuttanut hauskan ja mukaansatempaavan draamaesityksen PUNK4EVER (punk forever). Esitys kertoo 17-vuotiaasta 1980-luvun alkua elävästä Mirkku-tytöstä, jota punkin hammas on puraissut.

Mirkku elää vanhempiensa kanssa Nokialla, jossa ei ole nuorille oikein mitään. Nuoret eivät saa töitä, mutta onneksi Mirkulla on punk-musiikki, piirtäminen ja päiväkirjaan kirjoittaminen. Kaikki itsetekemisen elementit, jotka punkkiin liittyvät. Tosin perhe ei ymmärrä hänen puuhiaan.

Mirkku päättää rustata kirjeen Soundi-lehteen ja hakea kirjeenvaihtokaveria.
" Moro! Mä oon Mirkku, 17-v ja Nokialta (ikävä kyllä). Etsin kirjekamua, ihan sama ootko tyttö tai poika. Oot 15-20-v ja inhoot Joukoo ja Kostii, rakastat punkkii, erityisesti Sex Pistolsii, Ramonesii, Ypö viittä ja Eppujen ekoja esim Agnepop-levyltä. Itse harrastan runoja ja piirtämistä ja mietin, voisko niitä tekeleitä näyttää joskus muillekin. Positiivista jos tykkäät samoista jutuista. Täällä kukaan ei tykkää. Kirjoitathan mulle.
Nimimerkillä: Sid 4 ever".

Ilmoitus poikii ensin Rovaniemeltä 18-vuotiaan Maren ja sitten 17-vuotiaan Hansun, joka laulaa vastauksen kirjeeseen, myös ihan oikeasti esityksessä. Mirkku saa yhä enemmän kirjeenvaihtokavereita myös ulkomaita ja maailmakuva avartuu. Kunnes Tampereelta ottaa yhteyttä Päkä the Bad eli Raittisen Päivi, monessakin asiassa aktivisti. Kaverukset alkavat tehdä yhdessä pienlehteä Sid 4ever.

Esityksessä myös yleisö pääsee osallistumaan! Esitys soveltuu yläkouluikäisistä lähtien kaikille.

HUOM! Kaksi esitystä kello 13 ja 14. Ilmoittaudu Vapriikin infoon ennen esitystä!

Vapriikin pääsymaksu tai museokortti.

Pienlehtiä ja punkpostia -näyttely on esillä Postimuseossa 4.11.2018 saakka.

Punk5 p netti

Takaisin