Postimuseon tarjonta päiväkotiryhmille

Postimuseon virikkeellisessä Viestinviejät-perusnäyttelyssä päiväkotiryhmät ja esikoululaiset voivat ratsastaa puhuvan postihevosen Ahto-Kustaan selässä, tarkastella pelin avulla miten postia on kuljetettu ja kirjoittaa ja taitella oman kirjeen 1700-luvun mallin mukaisesti.

Aika ajoin museo tarjoaa myös työpajoja, sadunkerrontaa, nukketeatteriesityksiä ja draamaopastuksia. Esitysten myötä historia muuttuu eläväksi!

Ilmaiset opastukset

Postimuseo tarjoaa rajoitetun määrän kaikille Suomen päiväkodeille, esikouluille, kouluille ja toisen asteen oppilaitoksille avoimia, ilmaisia opastettuja kierroksia näyttelyissään. Opastus on maksuton, mutta pääsymaksut peritään normaalisti.


Ilmaiset koululaisopastukset Postimuseon näyttelyihin 10.1.–24.2.2017 välisenä aikana tiistaisin klo 9–10, 10–11 ja 11–12. Ilmaisten koululaisopastusten varausten ottaminen alkaa ti 20.12.2016 klo 8. Varaukset vain puhelimitse, 03 5656 6966.

Esikoululaiset, Merkillinen viesti -toiminnallinen opastus Viestinviejät-näyttelyyn, Kesto 45 min

Toiminnallisella opastuksella kummastellaan merkillistä viestiä joka johdattaa kävijät hämmästyksestä hammastukseen ja saa melkein kielenkin tahmeaksi. Mahdutaanko maksikirjeessä maailmalle vai päädytäänkö paikallisen pikapostin vietäviksi? Kierroksella selviää miten kirje päätyy lähettäjältä vastaanottajalle, tarkastellaan millä eri kulkuvälineillä postia on kuljetettu ja sanallistetaan erilaisia lähetyksiä. Kierros on suunniteltu yhdessä Tampereen kaupungin museopalvelujen kulttuurikasvatusyksikkö TAITEn kanssa.

Ryhmän koko: enintään 30 oppilasta opettajineen ja valvojineen.
Opastus: arkisin 40 euroa, viikonloppuisin 50 euroa. 

Museon pääsyliput: Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi, lapset (7-17-vuotiaat) 4 €, pirkanmaalaiset koululaisryhmät pääsevät Vapriikkiin ilmaiseksi tammi-huhtikuussa ja elo-joulukuussa. Koululais- ja päiväkotiryhmän mukana tulevat opettajat sekä koulu- ja vammaisavustajat pääsevät maksutta museoon.

Ryhmän tulosta pyydetään ilmoittamaan etukäteen Vapriikin infoon puhelimitse myös silloin, kun ryhmällä ei ole varattua opastuskierrosta.

Varaukset: 03-5656 6966

Päiväkodit, Helmi Pöllösen yllätyspostia -tarinatuokio, Kesto 30 min
  • viikolla 10 ti-pe 7.-10.3.2016 klo 9.00 ja 9.45
  • viikolla 11 ti-ke 14.-15.3.2016 klo 9.00 ja 9.45

Helmi Pöllösen pihlaja-postikonttorissa on nähty ja kuultu yhtä sun toista merkillistä vuosien saatossa. Postilähetyksiä on saatu ja lähetetty yllättäviin paikkoihin yllättävillä tavoilla. Mitä kerrottavaa laivakoiralla on salaperäisestä pullopostista tai kirjekyyhkyllä kuninkaallisten salaviesteistä, sen kuulet Helmin leikkimielisessä ja osallistavassa tarinatuokiossa Postimuseossa. Esitys soveltuu 3-vuotiaasta ylöspäin. Max. 35 lasta / esitys. Tarinatuokio on maksuton.

Päiväkodit, Postimies Pellervo -nukketeatteriesitys, Kesto 35 min
  • Esitykset ma-to 24.-27.4. klo 9.00 ja klo 10.00. Max. 35 lasta / esitys.

Postimuseo kutsuu päiväkoteja tutustumaan Postimuseon Viestinviejät-näyttelyyn ja seuraamaan Sytkyjen nukketeatteriesitystä. Lasten tuokio alkaa Postimuseon Viestinviejät-näyttelyyn tutustumisella. Esitystilassa odottaa nukketeatterikaupunki. Kaupungin postikonttorissa häärää postimies Pellervo, jolla on paljon kirjeitä jaettavana. Tutustumme kirjeiden tärkeyteen eri aikoina.

Postimuseon Viestinviejät-näyttely tarjoaa elämyksiä ja tekemistä. Lapset voivat eläytyä postin menneisyyteen monella tavalla. Ryhmä voi tutustua näyttelyyn vielä esityksen jälkeen. Esitys sopii yi 3 vuotiaille ja esitys on maksuton.

Viestinviejien matkassa – väritys- ja tehtäväkirja

Postin pitkä historia lyhyesti ja ytimekkäästi väritys- ja tehtäväkirjana. Postin tarinaa on mukava seurata värityskuvien, tehtävien ja lyhyiden tekstien avulla. Kirjaa voi hyödyntää Viestinviejät-näyttelyssä tai päiväkodissa. Väritys- ja tehtäväkirjan on kuvittanut Timo Kokkila ja se on suomenkielinen.

Värityskirjan voi ladata ja tulostaa tästä maksutta.

Postimuseon Viestinviejät-näyttelyssä vierailevat ryhmät saavat kirjan mukaansa (1 kpl/ryhmä).
Viestinviejien matkassa – väritys- ja tehtäväkirja on myös myynnissä Vapriikin museokaupassa ja Trafiikkimuseoiden yhteisessä verkkokaupassa.

0
Shares