Kevään 2018 luokkaretkipaketit

Kevään luokkaretkipakettien varaaminen on alkanut!

Luokkaretkipaketit ovat tarjolla 8.5.–1.6.2018 välisenä aikana tiistaista perjantaihin klo 9–16 (lähdöt tasatunnein). HUOM. Muille ryhmille Vapriikki aukeaa klo 10.

Luokkaretkipaketin hinta on 10 euroa/oppilas (sisältää Vapriikin pääsymaksun 6 euroa). Tamperelaisille opetusryhmille luokkaretkipaketin hinta on 5 euroa/oppilas. Varsinaista opastusmaksua ei peritä. Kierroksille voi osallistua enintään 30 oppilasta sekä opettajat ja avustajat.

Tiedustelut ja varaukset arkisin klo 8–16 vain puhelimitse, 03 5656 6966.

Postimuseo tarjoaa keväällä 2018 kolmea erilaista luokkaretkipakettia:

Millaista postissa oli ennen? – työpajakierros viestien matkassa Postimuseossa

Tarinaopastus Postimuseon Viestinviejät-näyttelyyn. Miksi postitalonpojalla oli keihäs ja ratsupostilla miekka matkassa? Mikä kumma on sulkakirje? Oppaan postilaukusta löytyy yhtä ja toista mielenkiintoista! Lopuksi jokainen saa tehdä oman rintamerkin kierroksella tutuksi tulleesta esineestä. Museossa käsiteltäviä aihepiirejä ovat postin menneisyys, oppilaiden omat tavat viestiä ja kuvasommittelu. Toiminnallinen kierros ja työpaja on suunnattu esiopetusryhmille ja alakouluille. Kokonaiskesto 1 tunti.

Emojit ja salakirjoitus – viestinnällinen rastikierros Postimuseossa

Historia sisältää monenlaisia salaisia viestejä ja salakirjoituksia. Miksi viestejä on haluttu salata? Miten viestintä on muuttunut? Kääntyvätkö emojit salakirjoitukseksi? Millaisen viestin sinä haluat kirjoittaa? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin perehdymme Postimuseon Viestinviejät -näyttelyssä toiminnallisten pisteiden kautta. Museossa käsiteltäviä aihepiirejä ovat postin ja viestinnän menneisyys sekä oppilaiden omat tavat viestiä. Toiminnallinen kierros on suunnattu yläkoulun 7.–9. luokille. Kokonaiskesto 1 tunti.

UUTUUS: Pienlehti on punk! – työpajakierros punkin hengessä Postimuseossa

Mikä sai nuoret innostumaan punkista ja itse tekemisestä 40 vuotta sitten? Miksi punk koettiin nuorisolle haitallisena? Miten pienlehtiä tehtiin? Kierroksella tutustumme 1970-luvun lopun nuorison elämään punkin ilmiöiden kautta. Opastuksen jälkeen oppilaat pääsevät tekemään luokan oman pienlehden. Työpajaan voi halutessaan valmistautua etukäteen keräämällä oppilailta ideoita lehden sisällöksi. Työpajakierros soveltuu hyvin yhteisöllisyyttä ja luokkahenkeä vahvistavaksi toiminnaksi. Kierros ja työpaja sopivat alakoulun 6. luokille ja yläkouluille. Kokonaiskesto 1 tunti.

Lisätietoa Vapriikin luokkaretkipaketeista: http://media.vapr.fi/content/uploads/2018/03/Vapriikin-luokkaretkipaketit-2018.pdf