Kevään 2020 ryhmäpalvelut

Päiväkodit ja eskarit, varjoteatteria: Helmi Pöllösen yllätyspostia osa 2 - Pullopostiin kadonnut aarre. Kesto n. 30 min

• Vk 4 ti - ke 21.–22.1. ja pe 24.1. klo 9, 10 ja 11.

Somana ry:n Museonauttien varjoteatteriesitys tarinatuokioistaan tutuksi tulleen Helmi Pöllösen kertomana. Mitä tapahtuukaan Helmi Pöllösen Pihlajalaakson ystäville Turre Postilaivakoiralle, Kiira Kirjekyyhkylle ja naapurin hopeanälkäiselle Pyry Harakalle sumuisella Itämeren saarella, kun pullopostin sisältä löytyy muinainen aarrekartta.

Esiintyjät: Maiju Eronen ja Henna Moisio.

Esitys on suunnattu 4–8-vuotiaille. Esitys on maksuton.

Ilmoittautuminen alkaa torstaina 9.1. klo 10.00.

Ilmoittautuminen Vapriikin infoon puh. 03 5656 6966

6-9 lk. ja toinen aste, Kirjeitä PIIALLE -museodraamaesitys. HI, AI, ET. Kesto 60 min

• Vk 8 to - pe 20.–21.2. klo 9, 10 ja 11.
  • Vk 14 ke 1.4. ja pe 3.4. klo 9, 10 ja 11.

Museodraamaesitys Kirjeitä PIIALLE pureutuu erään piian vaikeaan elämäntilanteeseen 1900-luvun alun Suomessa aidon kirjeaineiston pohjalta ja peilaten sitä nykyaikaan. Esitys soveltuu historian, äidinkielen ja elämänkatsomustiedon oppisisältöihin. Se herättelee pohtimaan naisen asemaa ja sukupuolten tasa-arvoa sata vuotta sitten. Miten suomalaisessa yhteiskunnassa tasa-arvo toteutuu nykyään? Esityksen jälkeen teemoja käsitellään oppilaiden kanssa yhteisesti keskustellen.

Toteutus: Somana ry / Museonautit

Esitys on maksuton.

Ryhmäkoko max. 25 oppilasta.

Ilmoittautuminen alkaa tiistaina 4.2. klo 10.00.

Eskarit ja 1-9 lk. Ilmaiset pääsiäiskorttipajat, KU, HI. Kesto 75 min

• Vk 13 ma - pe 23.–27.3. klo 9, 10.30 ja 12.

Työpajassa tutustumme pääsiäisen perinteisiin ja askartelemme keväisen pääsiäiskortin. Askartelun ohella harjoittelemme osoitteen kirjoittamista. Ryhmä tuo mukanaan osoitteet, joihin kortit lähetetään. Askartelun lisäksi oppilaat saavat museolta kuoren ja postimerkin kortin postittamiseen. Kortit voi postittaa suoraan museolta.

Työpaja on maksuton.

Ilmoittautuminen alkaa tiistaina 10.3. klo 10.00.

1-9 lk. ja toinen aste. Kirjepajat. KU, HI, AI. Kesto 60 min

• Vk 18 ma - to 27.–30.4. klo 9, 10.30 ja 12.

Työpajassa tutustumme lyhyesti kirjeen historiaan ja sen merkitykseen ihmisten välisessä viestinnässä. Pohdimme sitä, miten kirje eroaa nykyisistä viestintävälineistä ja millaista kirjeenvaihtoa lapset ovat käyneet historian aikana. Oppilaat pääsevät kirjoittamaan kirjeen valitsemalleen henkilölle. Apuna kirjoittamiseen tarjoamme valmiita kirjepohjia ja ohjausta kirjoittamiseen. Materiaalina on erilaisia kirjepapereita ja kuoria. Lopuksi harjoittelemme osoitteen kirjoittamista. Ryhmä tuo mukanaan osoitteet, joihin kortit lähetetään. Postimuseo tarjoaa materiaalin ja postimerkit. Kirjeet voi postittaa suoraan museolta.

Työpaja on maksuton.

Ilmoittautuminen alkaa tiistaina 14.4. klo 10.00.

Ilmoittautuminen Vapriikin infoon puh. 03 5656 6966

Museon pääsyliput: Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi, lapset (7–17-vuotiaat) ja opiskelijat 6 €. Pirkanmaalaiset koululaisryhmät pääsevät Vapriikkiin ilmaiseksi tammi-huhtikuussa ja elo-joulukuussa. Koululaisryhmänmukana tulevat opettajat sekä koulu- ja vammaisavustajat pääsevät maksutta museoon. Etukäteen varattujen koululaisryhmien ohjaajat tutustuvat näyttelyyn aina maksutta.