Kevään 2019 ryhmäpalvelut

1.-6.lk Animaatiotyöpajat Kesto 1,5h.

Viikoilla 7 ja 8 ma-pe 11.2.–22.2. klo 9–10.30 ja 11–12.30.

Animaatiotyöpaja #postikulkee tutustuttaa Postimuseon Viestinviejät -näyttelyyn ja erilaisiin viestinnän tapoihin. Työpajassa käsitellään kuvanrakentamisen keinoja, animaation perusteita ja tutustutaan StopMotion -animaation tekemiseen.

Animaatioita tehdään ryhmätyöskentelynä noin 3 hengen ryhmissä helppokäyttöisellä GifMe! (Android) -ilmaisohjelmalla museon tabletteja käyttäen. Jos luokka on tehnyt päätöksen käyttää omia puhelimia ja käytössä on sekä Android-puhelimia että iPhoneja, on Iphonella myös mahdollista käyttää iMotion -ilmaisohjelmaa. Ensisijaisesti käytämme animoinnissa kuitenkin GifMe! -ohjelmaa ja mielellään Postimuseon tabletteja, sillä Android -versiossa on mahdollista tallentaa pidempiä animaatioita.

Valmiit animaatiot lähetetään suoraan ohjelmasta oppilaiden tai opettajan sähköpostiin. Osa animaatioista julkaistaan työpajan jälkeen #postikulkee tagillä sosiaalisessa mediassa, jos oppilailla on huoltajan lupa julkaisemiseen. Opettaja tuo lupalaput työpajaan mukanaan tai vaihtoehtoisesti ilmoittaa työpajan ohjaajalle, jos jollakin ei ole kuvauslupaa. Oppilaita ei kuvata animaatioihin lainkaan, vaan animointi tapahtuu Legoilla ja postiaiheisella rekvisiitalla. Tekniikka on helppo ja sitä on myöhemmin helppo soveltaa opetukseen eri oppiaineissa.

Ohjaajana toimii kuvataiteilija ja taidekasvattaja Outi Virtanen.

Ryhmäkoko max. 30 oppilasta. Työpaja on maksuton.
Ilmoittautumiset Vapriikin infoon puh. 03-5656 6966.
Ilmoittautuminen alkaa tiistaina 29.1. klo 8.00.

Päiväkodit. Nukketeatteri Sytkyt esittää: Juhlitaan Minnaa! Kesto 30min.

Esityksiä järjestämme viikolla 13.

27.3.29.3. ke-pe klo 9, 9.45, ja 10.30.

Minna Canthin syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 175 vuotta. Nukkenäytelmä kertoo Minnan lapsuudesta, elämästä ja teoksista lapsen näkökulmasta. Näytelmän tekstin asiantuntijana on toiminut Outi Vuorikari. Esitys soveltuu yli 3-vuotiaille.

Ryhmäkoko max. 30 oppilasta.
Ilmoittautumiset Vapriikin infoon puh. 03-5656 6966.
Ilmoittautuminen alkaa tiistaina 12.3. klo 8.00.

1.-6.lk Pääsiäiskorttiseikkailu, KU, HI. Kesto 60 min.

Opastukset viikolla 14.

1.4. ja 3.–5.4. ma ja ke-pe klo 9, 10.15 ja 11.30.

Toiminnallisella opastuksella tutustumme pääsiäisen perinteisiin Viestinviejät -näyttelyssä ja matkan varrella askartelemme keväisen pääsiäiskortin. Harjoittelemme myös osoitteen kirjoittamista. Ryhmä tuo mukanaan osoitteet, joihin kortit lähetetään. Osallistujat saavat askartelun lisäksi kuoren ja postimerkin. Kortit voi postittaa suoraan Vapriikista.

Opastus on ilmainen. Ryhmäkoko max. 30 oppilasta.
Ilmoittautumiset Vapriikin infoon puh. 03-5656 6966.
Ilmoittautuminen alkaa tiistaina 19.3. klo 8.00.

Museon pääsyliput: Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi, lapset (7–17-vuotiaat) ja opiskelijat 6 €. Pirkanmaalaiset koululaisryhmät pääsevät Vapriikkiin ilmaiseksi tammi-huhtikuussa ja elo-joulukuussa. Koululaisryhmänmukana tulevat opettajat sekä koulu- ja vammaisavustajat pääsevät maksutta museoon. Etukäteen varattujenkoululaisryhmien ohjaajat tutustuvat näyttelyyn aina maksutta.