Postimuseo esittelee Vapriikin ns. kokouskäytävällä pienimuotoisia näyttelyitä.

Marilyn Monroen elokuvaura postikorteilla 19.6.–26.8.2018

marilyn009 edited 1

Filatelisti Risto Pitkäsen postikorttikokoelma kertoo Marilyn Monroen elokuvaurasta. Marilynin uran aikana painetulla medialla oli suuri merkitys julkisuuden kannalta. Lehtijutuilla, postikorteilla, julisteilla ja erilaisilla keräilykorteilla markkinoitiin elokuvia ja näyttelijän persoonaa. Filmiyhtiöt lähettivät usein juuri postikortteja ihailijoille vastaukseksi ihailijapostiin.
Kokoelmassa on alun perin erilaisiin markkinointitarkoituksiin otettuja valokuvia, joista on sitten myöhemmin tehty postikortteja. Osa kokoelman korteista on alkuperäispainoksia, osa uusintapainoksia. Pienoisnäyttely täydentää Vapriikin kesän Marilyn – nainen roolien takana -päänäyttelyä.

Marilyn & Co. 28.8.–14.10.2018

marilyn012 net

Filatelisti Risto Pitkäsen FDC-kokoelmassa on Marilynista julkaistujen postimerkkien ensipäiväkuoria erilaisilla ensipäivänleimoilla. Mukana on myös Marilynin vastanäyttelijöiden ja hänen uraansa vaikuttaneiden henkilöiden postimerkkien ensipäivänkuoria. Lisäksi kokoelmassa on merkittävä määrä vastanäyttelijöiden omakätisiä nimikirjoituksia ensipäivänkuorilla.

 

0
Shares