Postimuseo esittelee Vapriikin ns. kokouskäytävällä pienimuotoisia näyttelyitä.

Pääsiäismuna - elämän ja ilon symboli 26.3.–28.4.2019

paasiainen netti

Pääsiäinen on kristinuskon vanhin ja tärkein ajankohta, jota vietetään Jeesuksen ylösnousemuksen juhlana. Pääsiäisen elementeistä muna on merkityksellisimpiä sekä symbolisesti että konkreettisesti. Näyttelyssä esitellään pääsiäismunia postikorteilla eri puolilta maailmaa.

Munaan esineenä ja ilmiönä sisältyy uuden perusta.Elämä kaikkine mahdollisuuksineen on tiivistynyt munan sisälle. Kristityille munankuori vertautuu Kristuksen hautaan, josta elämä on murtautunut ulos. Punainen muna on merkki Kristuksen verestä.

Ravintosisällöltään kananmuna on yksi monipuolisimmista ruoka-aineista. Lahjana, koristeena sekä taide-esineenä muna on juhlijalle ja taiteilijalle uusiutuva inspiraation lähde. Postikorttien keräilijöille ja tutkijoille luonnonmukaiset kanan-, joutsenen-, hanhen-, kyyhkysen ja ankanmunat samoin kuin tehdyt puiset, metalliset, pahviset, saviset, muoviset, kiviset, luiset, posliiniset, lasiset, suklaiset sekä jalokiviset ja jalometalliset munat ovat luovasti toteutettuina kuvina kiintoisa aihealue.

Näyttelyn kortit on valinnut kokoelmistaan keräilijä, YTK Pertti Leppänen.

kirjekoskettaa net

Kirje koskettaa Ahjolan kansalaisopiston kalligrafian jatkoryhmien töitä 7.5.-11.8.2019.

Näyttely esittelee kauniilla käsialalla kirjoitettuja kirjeitä, joissa kirjoittajat avaavat näyttelykävijöille koskettavia muistojaan, ajatuksiaan ja tarinoitaan.

Ahjolan kansalaisopiston kalligrafian jatkokurssilaiset Tampereella ovat kirjoittaneet kirjeitä lapsille, lapsenlapsille, äidille, ystäville, rakkaille, lemmikeille ja jopa tulevalle ratikalle. Osa kirjoitti omia tai sukunsa muistoja uusiksi ja niinpä kirjeitä on lapsuudesta, sukulaisilta säästyneitä ja rintamalta sotavuosina lähetettyjä.

Kaikki kurssilaiset osallistuvat näyttelyyn, oli sitten harrastanut kalligrafiaa vasta vuoden tai pidempään. Kuten käsialoissa, myös kalligrafiassa saa myös näkyä persoonallinen ote. Kuluneen talven aikana mustetta kului, terien kanssa taisteltiin ja kädet puutuivat jännityksestä. Mutta kirjoittamisen ilo säilyi.

0
Shares