Vapriikin galleriatilassa on esillä Sata vuotta sitten -näyttely 16.1. - 18.2.2018. Näyttely esittelee postikortein Suomea ja Venäjää erilaisin rinnasteisin teemoin.  

Näyttelyssä rinnastetaan erilaisia aiheita, joissa esitellään kummankin maan ominaispiirteitä lähtien sadan vuoden takaa. Esillä on muun muassa postikortteja vanhasta Pietarista ja Tampereesta. Venäläinen banja ja suomalainen sauna vertautuvat postikorttitaiteen kautta, kuten myös venäläinen tee- ja suomalainen kahvikulttuuri.

Hankkeen tarkoituksena on ollut tiivistää suomalaisten ja venäläisten postikorttiharrastajien välisiä suhteita ja alan erikoismuseoiden yhteistyötä. Näyttely on syntynyt Suomen postikorttiyhdistys Apollo ry:n, Postimuseon, A.S. Popovin viestinnän keskusmuseon ja Pietarin postikorttikorttikeräilijöiden CLIO:n yhteistyönä.

Suomen Postikorttiyhdistys Apollo järjestää koko näyttelyn ajan sunnuntaisin klo 12–15 postikorttiklinikoita. Niissä tarjotaan opastusta ja ideoita muun muassa korttien tallettamisessa, keräilyssä ja esittämisessä. Klinikassa arvioidaan myös kävijöiden omia postikortteja.

Lauantaina 20.1. klo 13–17.30 on Sata vuotta sitten -seminaari

Seminaarin teemana ovat vanhat postikortit ja postikorttien kerääminen Suomessa ja Venäjällä. Seminaari on ilmainen ja avoin kaikille Vapriikin kävijöille.

Seminaarin ohjelma:

• Klo 13 Tervetuloa museonjohtaja Kimmo Antila Postimuseo, Nina Vainio Suomen Postikorttiyhdistys Apollo ry, Lyudmila Bakayutova A.S. Popov Viesitnnän keskusmuseo ja Vitaly Tretjakov, puheenjohtaja, Pietarin postikorttiyhdistys CLIO
• Klo 13.30–14.00 Lyudmila Bakayutova, Fabergé Pietarissa: koruja ja filateliaa. (Esitelmä venäjäksi, lyhennelmä suomeksi)
• Klo 14–14.30 Markku Laakso, Postikorttikulttuuri Suomessa sata vuotta sitten.
• Klo 14.30–15.00 Kahvitauko
• Klo 15:00–15.30 Vitaly Tretjakov, Postikorttien keräily ja keräilyn historia Venäjällä. (esitelmä venäjäksi, lyhennelmä suomeksi)
• Klo 15.30–16.00 Kari Salonen, Tampere postikorteissa ja kaupunkipostikorttien keräily.
• Klo 16.00–16.20 Kysymyksiä ja keskustelua.
• Klo 16.30– Näyttelyyn tutustumista.

0
Shares