Toukokuussa 24.–28.5.2017 järjestetään Tampere-talossa kansainvälinen postimerkkinäyttely Finlandia 2017, joka on valtioneuvoston Suomi 100 vuotta -hankkeita. Postimuseo tuottaa näyttelyn yhteyteen lapsille ja perheille suunnatun toiminnallisen näyttelykokonaisuuden Merkillinen seikkailu. Näyttely siirtyy Tampere-talolta Postimuseoon museokeskus Vapriikkiin ja on siellä esillä 9.6.–29.10.2017.

Merkillinen seikkailu -näyttely innostaa 5–12 -vuotiaita lapsia postimerkkien keräilyyn tekemisen ja osallistumisen kautta. Näyttelyn eri toiminnot hyödyntävät suomalaisten postimerkkien kuvamaailmaa, kuten eläimiä, kulkuvälineitä, urheilua ja sarjakuvia. 

Näyttelyssä lapset voivat harjoitella filatelian eri taitoja, kuten kokoelman rakentamista, merkin julkaisijamaan tunnistamista, postimerkkien oikeaoppista irrottamista postilähetyksiltä, erilaisten virheiden löytämistä ja postimerkkien tutkimista ultraviolettivalon avulla.

Esillä on myös lasten Pikku Kakkosen Postille tekemiä postimerkkiluonnoksia, joista yksi julkaistaan Finlandia 2017 -postimerkkinäyttelyn yhteydessä ikimerkkinä.

Tarjolla on lapsille tehtäviä ennen vierailua ja sen jälkeen: Postin matkassa

Merkillinen seikkailu on esillä Tampere-talon Talvipuutarhassa, os. Yliopistonkatu 55, 33101 Tampere 24.–28.5.2017.

0
Shares