Postimuseo tarjoaa kolmea näyttelyä esille erilaisiin näyttelytiloihin.Kaksi näyttelyistä liittyy jouluun: "Kauneimmat suomalaiset joulukortit " ja "Joulukortteja Japanista". "Terveiset Viipurista" -näyttely puolestaan esittelee postikorttinäkymiä 1900-luvun alun Viipuriin.

Kysy lisää: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 040 5310 388.

Terveiset Viipurista

viipuri 300x250Px

Terveiset Viipurista -näyttely esittelee postikorttinäkymiä 1900-luvun alun Viipuriin. Postikorttien valokuvat kertovat kaupungin sekä säilyneistä että myös jo kadonneista rakennuksista ja maisemista.

Terveiset Viipurista -näyttely on Suomalais-venäläisen kulttuurifoorumin vuosina 2015–2016 toteutettu yhteistyöhanke, jossa Postimuseo ja Viipurin kulttuurihistoriallinen museokeskus tutkivat, digitoivat ja tuottivat Postimuseon postikorttikokoelmista yhteistyössä omat näyttelynsä.

Näyttely koostuu 11 helposti pystytettävästä omalla jalallaan seisovasta roll-up -kankaasta (kankaan koko 85 x 200 cm). Kankaista yksi on näyttelyn johdantokangas, 10 kangasta esittelee Viipurin keskustan alueen eri kaupunginosia. Kankaat voi sijoittaa haluttuun järjestykseen ja niitä voi asettaa esille vain haluamansa määrän. Kankaat on tulostettu valoa läpäisemättömälle kankaalle, joten ne voi sijoittaa myös esimerkiksi ikkunaa vasten ilman.

Näyttely on suomenkielinen. Jokainen kangas on pakattu yksittäin kantohihnalla varustettuun koteloon. Näyttelyyn on saatavissa tekstitys myös venäjäksi painetun kuvallisen esitteen muodossa. Näyttely soveltuu erinomaisesti esimerkiksi palvelutaloihin, kirjastoihin tai muihin julkisiin tiloihin.

Näyttelyn lainaus on maksutonta. Nouto ja palautus sovitusti Postimuseosta Tampereelta lainaajan omalla kustannuksella.

Kauneimmat suomalaiset joulukortit

joulukortit 20x300px

Näyttelyssä on 204 erilaista joulukorttia. Kortit ovat hyvin perinteisiä suomalaisia joulukortteja. Kortit on jaoteltu vuosikymmenittäin alkaen 1890-luvusta päätyen 2000-luvulle. 1930, 1940 ja 1950 luvuilta kortteja on kaikista eniten. Olemme kehystäneet kortit yksittäin punaisiin, keltaisiin, sini-vihreisiin ja ruskeisiin pieniin kehyksiin. Näyttely tarvitsee seinätilaa noin 12–15 metriä. Korttikehykset voi kiinnittää esimerkiksi nauloilla seinään.

Näyttelyn hinta on 620 euroa + alv 24 %  meiltä haettuna ja takaisin toimitettuna.

Joulukortteja Japanista

japani 300x250 px

Näyttely esittelee 1970- ja 1980-luvuilla Japanista Suomeen lähetettyjä joulutervehdyksiä. Eksoottisia kortteja näyttelyssä on kaikkiaan 70 kappaletta. Jokainen kortti on kehystetty 30 x 30 cm mustaan puureunaiseen kehykseen.

Japanissa alettiin valmistaa 1900-luvun alussa länsimaisen maun mukaisia kortteja. Vaikka mallit saatiin länsimaista, aiheet olivat japanilaisia. Japanissa joulukorttien aiheet ovat pysyneet vakioina yli 80 vuoden ajan. Suosittuja joulukorttien aiheita ovat esimerkiksi kirsikan kukat, lelut, kimonopukuiset neidot, kabukinäyttelijöiden kuvat ja linnut, erityisesti kurjet.

 Näyttelyn hinta on meiltä haettuna ja takaisin toimitettuna 620 euroa + alv 24 %. Hinta sisältää vakuutukset.

0
Shares