Näyttelijät Seela Sella ja Esko Roine lukevat merkityksellisiä kirjeitä musiikin lomassa Helsingissä Kultturitehdas Korjaamolla 3.10. klo 19 ja Tampereella museokeskus Vapriikissa 8.10. klo 15 ja HUOM! lisäsesitys 16.30.

Postimuseo ja Posti pyysivät alkuvuodesta suomalaisia lähettämään kirjeitä, jotka ovat olleet saajalleen jollakin tavalla merkityksellisiä. Kirjeitä tuli valtava määrä ja niissä käsiteltiin muun muassa elämän iloja ja suruja, rakkautta, kuolemaa, sairautta, kaipausta ja vähän nolojakin tilanteita. Vanhimmat kirjeet ovat 1800-luvun lopusta ja uusimmat 2010-luvulta.

Suositut näyttelijät Seela Sella ja Esko Roine eläytyvät koskettavasti kirjeiden tunnelmaan. Seela Sella kehuu erityisesti kirjeiden muodostamaa draaman kaarta. Kirjeiden luvun lomassa nuoret taitavat muusikot esittävät aiheeseen sopivaa musiikkia. Eeva Rajakangas (laulu ja kitara), Pessi Jouste (viulu) ja Mikko Antila (vibrafoni).

Postimuseolla oli haastava tehtävä valita otos luettavia kirjeitä. Mukana oli paljon koskettavia tarinoita esimerkiksi sota-ajalta ja evakkomatkoilta. Pyysimme ihmisiä myös kertomaan, mikä tekee kirjeestä merkityksellisen.

(Seela Sellan kuva: Laura Malmivaara)

Merkitykselliset kirjeet:

Helsingissä Kulttuuritehdas Korjaamon vintillä (Töölönkatu 51 a-b, Helsinki) 3.10. kello 19. Pääsymaksu: 11,50 euroa. Varaa liput ennakkoon >Tiketistä tai ovelta tuntia ennen tapahtumaa. HUOM! Esitys on loppuunmyyty!

Postimuseossa museokeskus Vapriikin auditoriossa (Alaverstaanraitti 5, Tampere) 8.10. kello 15. Pääsymaksu: 11,50 euroa.  Varaa lippu klo 16.30 esitykseen >Tiketistä tai ovelta tuntia ennen tapahtumaa. HUOM! Klo 15 esitys on loppuunmyyty!

0
Shares