Postimuseo esittelee Vapriikin kokouskäytävällä pienoisnäyttelyn Altavastaajan aseesta globaaliksi tuhoajaksi – sukellusveneen historia postimerkeillä. Näyttelyssä on esillä kaikki maailmalla julkaistut sukellusvenepostimerkit vuoteen 2014 saakka ja se on esillä 25.2.2018 saakka.

Näyttely keskittyy sukellusveneen toimintakyvyn, aseiden ja käyttötarkoitusten kehitykseen, tekniikan kehityksen mukaisessa aikajärjestyksessä.

Sukellusveneen sotilaallinen käyttö on merialueen valvontaa ja tiedustelua, asevaikuttamista, suojelutoimintaa, erikoisjoukkojen tukemista ja saartotehtäviä. Sukellusveneellä voi tuhota laivoja, sukellusveneitä puolestaan tuhotaan torpedoilla tai tykkitulella. Aseiden kehittyessä käyttöön ovat tulleet myös erityyppiset ohjukset ilmatorjuntaohjuksista risteilyohjuksiin ja mannertenvälisiin strategisiin ydinohjuksiin maalla sijaitsevia maaleja vastaan.

Merivoimien kaikista taistelualuslajeista sukellusveneillä on laajimmat toiminta- ja kykymahdollisuudet.

Näyttely perustuu kommodori evp, ST Kai Varsion postimerkkikokoelmaan ”Maailman suurin laivasto-osasto”, jonka pohjalta Varsio on väitellyt sotatieteiden tohtoriksi Maanpuolustuskorkeakoulussa vuonna 2015.

KUVIA tiedotusvälinelle

• Lisätietoja antaa projektipäällikkö Suvi Jalli, puh. 040 531 0388, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tiedotearkisto

0
Shares