Näyttelyt
Tarjoamme kävijöillemme vireää näyttelytoimintaa  Vapriikissa sijaitsevassa Postimuseossa.
Ryhmäpalvelut
Postimuseo tarjoaa eri-ikäisille ryhmille syventäviä tapoja tutustua postin ja kirjeviestinnän historiaan ja nykyisyyteen.
Esinekokoelmat
Postimuseon esinekokoelma on ainutlaatuinen, koska vastaavaa postaalista esineistöä ei ole muiden museoiden kokoelmissa.
Postimerkkikokoelmat
Postimerkkikokoelmiin on tallennettu suomalaisen postimerkin historia, joka alkaa vuodesta 1856.
Kuvakokoelmat
Postimuseon kuva-arkiston pääasiallisena tehtävänä on tallentaa kaikkea suomalaisen postitoiminnan historiaan liittyvää kuvamateriaalia.
Kirjasto ja arkisto
Kirjaston kokoelmissa on filateliaan, keräilyyn ja postihistoriaan liittyviä teoksia noin 30 000 kappaletta kaikkialta maailmasta ja laajat kokoelmat postimerkkiluetteloita.
 • 15 marras
  Senioriperjantain ohjelmaa 12:00 to 14:00

  Kuvataiteilija Terhi Hursti ja Ahjolan kansalaisopiston kalligrafian opiskelijat perehdyttävät kuulijat kalligrafian saloihin. Esittelyn jälkeen yleisö pääsee ohjatusti kokeilemaan kirjoittamista

 • 15 marras
  Vertaisihmettelijät tavattavissa 12:00 to 15:00

  Vertaisihmettelijän kanssa voit jutustella vapaamuotoisesti ja ihmetellä Postimuseon näyttelyiden sisältöjä. Vertaisihmettelijä on Postimuseon ystäväyhdistyksen jäsen. 

 • 27 marras
  Luento ja opastus 17:00 to 19:00

  Klo 18 FT, historioitsija Ilkka Teerijoki: Postivuoret Torniossa. Ensimmäisen maailmansodan aikana Tornion ja Haaparannan kautta kulkivat valtavat määrät itäisen ja läntisen Euroopan välistä kauppatavaraa

 • 28 marras
  Kaikille avoimet pikkujoulut ja joululeimausta 10:00 to 20:00

  Vapriikin ja Postimuseon yhteiset pikkujoulut. Tule virittäytymään pikkujoulutunnelmaan Vapriikkiin. Luvassa kivaa ja monipuolista ohjelmaa koko perheelle klo 17 - 20. Vapaa pääsy! Vapaa pääsy

 • 15 marras - 28 marras
 • 01 joulu - 08 joulu
 • 10 joulu - 11 joulu