Postimuseon blogi

Tämä on Postimuseon blogi, johon museon henkilökunta ja muut kutsutut henkilöt kirjoittelevat tekemisistään ja kuulumisistaan. Ajatukset ja mielipiteet ovat kirjoittajien omia, eivätkä välttämättä edusta "Postimuseon virallista kantaa".
Historiantutkija FT, dos. Panu Nykänen on tutkinut Postimuseon toimeksiannosta Postin teknologisten järjestelmien kehitystä.

FM, Olli Nordling on toiminut erilaisissa kasvatus- ja opetustehtävissä vuodesta 2014 lähtien. Nykyinen pesti Postimuseon museolehtorina alkoi helmikuussa 2020. Erityisen kiinnostunut olen sosiaalihistoriasta sekä viestinnän historiasta ja  vaikutuksista yhteiskuntaan. Harrastuksiini lukeutuvat musiikki, digitaaliset pelit sekä palstaviljely.

Suvi Jalli, tradenomi AMK. Hän työskennellyt Postissa ja Postimuseossa eri tehtävissä vuodesta 1994, vuodesta 2006 lähtien toiminut Postimuseon näyttelyprojekteista vastaavana projektipäällikkönä. Pienestä pitäen innokas postikorttien ja kirjeiden kirjoittaja. Harrastaa museoita, teatteria, suunnistusta ja matkailua.

Helena Pärssinen, kulttuurituottaja AMK. Hän on työskennellyt Postimuseossa eri tehtävissä vuodesta 1992. Helena (Heta) vastaa tällä hetkellä Postimuseon viestinnästä ja hallinnollisista asioista. Hän toimii myös Trafiikki-museoiden asiakaslehden Trafiikin päätoimittajana. Vapaa-aikana hän harrastaa laiskottelua, liikuntaa, ulkoilua ja lukemista.
Jarmo Niinimäki toimii Postimuseolla suunnittelijana. Työpäivät kuluvat näyttelyiden ulkoasun, rakenteiden ja tekniikan suunnittelussa sekä eri julkaisukanaviin suunnattujen tuotteiden muotoilussa. Työnkuvaan kuuluu myös Postimuseon tietoteknisten ratkaisujen kehittäminen sekä niiden käytössä opastaminen. Vapaa-ajalla Jarmo harrastaa ensisijaisesti veneiden ylläpitoa ja toissijaisesti veneilyä. Tällä hetkellä työn alla on 1971 valmistunut Vindö 50 -purjevene.
Näytä lisää