Postimuseo tutkii, tallentaa ja esittää postitoiminnan, viestinvälityksen ja niiden pohjalta syntyneiden tieto- ja tavaraliikenteen ilmiöitä.

Lue lisää...

Näyttelyt
Tarjoamme kävijöillemme vireää näyttelytoimintaa  Vapriikissa sijaitsevassa Postimuseossa.
Ryhmäpalvelut
Postimuseo tarjoaa eri-ikäisille ryhmille syventäviä tapoja tutustua postin ja kirjeviestinnän historiaan ja nykyisyyteen.
Esinekokoelmat
Postimuseon esinekokoelma on ainutlaatuinen, koska vastaavaa postaalista esineistöä ei ole muiden museoiden kokoelmissa.
Postimerkkikokoelmat
Postimerkkikokoelmiin on tallennettu suomalaisen postimerkin historia, joka alkaa vuodesta 1856.
Kuvakokoelmat
Postimuseon kuva-arkiston pääasiallisena tehtävänä on tallentaa kaikkea suomalaisen postitoiminnan historiaan liittyvää kuvamateriaalia.
Kirjasto ja arkisto
Kirjaston kokoelmissa on filateliaan, keräilyyn ja postihistoriaan liittyviä teoksia noin 30 000 kappaletta kaikkialta maailmasta ja laajat kokoelmat postimerkkiluetteloita.
 • 31 maalis
  Senioriperjantai 12:00

  Tutustumiskäynti Postimuseon kuvakokoelmiin (os. Lapintie 1), jossa aiheen mukaan järjestetty valokuva-, sekä korttikokoelma sijaitsee. Mahdollisuus nähdä Tampereeseen liittyvää kuva- ja korttiaineistoa.

 • 02 huhti
  Nonstop pääsiäiskorttityöpaja 12:00 to 14:00

  Tule virittäytymään pääsiäisen tunnelmaan ja tekemään pääsiäiskortteja. Pajan ohjaa kuvataiteilija ja taidekasvattaja Outi Virtanen. Sisältyy Vapriikin pääsymaksuun.

 • 07 huhti
  Tapaa vertaisihmettelijä 15:00 to 18:00

  Vertaisihmettelijä tavattavissa Postimuseossa. Vertaisihmettelijä on keskustelukumppani, jonka kanssa asiakas voi keskustella vapaamuotoisesti ja ihmetellä näyttelyn sisältöjä. Vertaisihmettelijä

 • 09 huhti
  Postifröökynä kertoo -opastus 14:00

  Postifröökynä kertoo-opastus Viestinviejät-näyttelyyn. Tule kuulemaan tarinoita Postin ja viestinvälityksen pitkästä historiasta.

 • 31 maalis - 09 huhti
 • 23 huhti - 07 touko
 • 10 touko - 17 touko
0
Shares