Näyttelyt
Tarjoamme kävijöillemme vireää näyttelytoimintaa  Vapriikissa sijaitsevassa Postimuseossa.
Ryhmäpalvelut
Postimuseo tarjoaa eri-ikäisille ryhmille syventäviä tapoja tutustua postin ja kirjeviestinnän historiaan ja nykyisyyteen.
Esinekokoelmat
Postimuseon esinekokoelma on ainutlaatuinen, koska vastaavaa postaalista esineistöä ei ole muiden museoiden kokoelmissa.
Postimerkkikokoelmat
Postimerkkikokoelmiin on tallennettu suomalaisen postimerkin historia, joka alkaa vuodesta 1856.
Kuvakokoelmat
Postimuseon kuva-arkiston pääasiallisena tehtävänä on tallentaa kaikkea suomalaisen postitoiminnan historiaan liittyvää kuvamateriaalia.
Kirjasto ja arkisto
Kirjaston kokoelmissa on filateliaan, keräilyyn ja postihistoriaan liittyviä teoksia noin 30 000 kappaletta kaikkialta maailmasta ja laajat kokoelmat postimerkkiluetteloita.
 • 30 elo
  Kari Salonen esittelee Talojen tarinoita Tampereelta -näyttelyä 17:00

  Pienoisnäyttely Talojen tarinoita Tampereelta esittelee postikortteja, joihin on kuvattu Tampereen vanhoja rakennuksia 1500-luvulta 1900-luvun alkuun. Näyttely on osa arkkitehti, emeritusprofessori Kari

 • 01 syys
  Yleisöopastus Viestinviejät-näyttelyyn 14:00

  Opastuksella tutustumme Postin ja viestinvälityksen historiaan ja muutokseen Suomessa. Lähtö opastukselle Vapriikin aulasta.

 • 06 syys
  Yleisöopastus Transit – rajapostia -näyttelyyn 14:00

  Opastuksella tutustumme postinkuljetukseen ensimmäisen maailmansodan aikana ja ihmisten erikoiseen arkeen Tornion ja Haaparannan rajalla. Lähtö opastukselle Vapriikin aulasta.

 • 13 syys
  Vertaisihmettelijät tavattavissa 15:00 to 18:00

  Vertaisihmettelijän kanssa voit jutustella vapaamuotoisesti ja ihmetellä Postimuseon näyttelyiden sisältöjä. Vertaisihmettelijä on Postimuseon ystäväyhdistyksen jäsen. Vapaa pääsy!

 • 30 elo - 13 syys
 • 20 syys - 17 loka
 • 18 loka - 27 loka
0
Shares