Postimuseo tutkii, tallentaa ja esittää postitoiminnan, viestinvälityksen ja niiden pohjalta syntyneiden tieto- ja tavaraliikenteen ilmiöitä.

Lue lisää...

Näyttelyt
Tarjoamme kävijöillemme vireää näyttelytoimintaa  Vapriikissa sijaitsevassa Postimuseossa.
Ryhmäpalvelut
Postimuseo tarjoaa eri-ikäisille ryhmille syventäviä tapoja tutustua postin ja kirjeviestinnän historiaan ja nykyisyyteen.
Esinekokoelmat
Postimuseon esinekokoelma on ainutlaatuinen, koska vastaavaa postaalista esineistöä ei ole muiden museoiden kokoelmissa.
Postimerkkikokoelmat
Postimerkkikokoelmiin on tallennettu suomalaisen postimerkin historia, joka alkaa vuodesta 1856.
Kuvakokoelmat
Postimuseon kuva-arkiston pääasiallisena tehtävänä on tallentaa kaikkea suomalaisen postitoiminnan historiaan liittyvää kuvamateriaalia.
Kirjasto ja arkisto
Kirjaston kokoelmissa on filateliaan, keräilyyn ja postihistoriaan liittyviä teoksia noin 30 000 kappaletta kaikkialta maailmasta ja laajat kokoelmat postimerkkiluetteloita.
 • 04 joulu
  Opastus Salaista jääkäripostia -näyttelyyn. 14:00 to 14:45

  Opastuksella Postimuseon Salaista jääkäripostia -näyttelyssä pääset eläytymään jääkärien leirielämään, rintamalla oloon sekä salaiseen kirjeenvaihtoon jääkärien ja läheisten välillä.

 • 11 joulu
  Opastus Joulun merkit -näyttelyyn 14:00 to 14:45

  Opastuksella pääset tutustumaan kaikkiin Suomessa julkaistuihin joulupostimerkkeihin ja niiden alkuperäisiin taiteilijoiden piirtämiin luonnoksiin. Näyttelyssä on esillä myös Postin ja Kuvittajat

 • 04 joulu - 11 joulu
0
Shares