Postimuseo tutkii, tallentaa ja esittää postitoiminnan, viestinvälityksen ja niiden pohjalta syntyneiden tieto- ja tavaraliikenteen ilmiöitä.

Lue lisää...

Näyttelyt
Tarjoamme kävijöillemme vireää näyttelytoimintaa  Vapriikissa sijaitsevassa Postimuseossa.
Ryhmäpalvelut
Postimuseo tarjoaa eri-ikäisille ryhmille syventäviä tapoja tutustua postin ja kirjeviestinnän historiaan ja nykyisyyteen.
Esinekokoelmat
Postimuseon esinekokoelma on ainutlaatuinen, koska vastaavaa postaalista esineistöä ei ole muiden museoiden kokoelmissa.
Postimerkkikokoelmat
Postimerkkikokoelmiin on tallennettu suomalaisen postimerkin historia, joka alkaa vuodesta 1856.
Kuvakokoelmat
Postimuseon kuva-arkiston pääasiallisena tehtävänä on tallentaa kaikkea suomalaisen postitoiminnan historiaan liittyvää kuvamateriaalia.
Kirjasto ja arkisto
Kirjaston kokoelmissa on filateliaan, keräilyyn ja postihistoriaan liittyviä teoksia noin 30 000 kappaletta kaikkialta maailmasta ja laajat kokoelmat postimerkkiluetteloita.
 • 28 tammi
  Vapriikin vintage viikonloppu 13:00 to 18:00

  Vintage-torille vapaa pääsy, aktiviteetit sisältyvät Vapriikin pääsymaksuun Lauantaina 28.1. Klo 11–18 Vintage-tori Klo 11–16 Ehostuspalvelua. Hämeen Kosmetologikoulun opiskelijat Klo 11–16

 • 03 helmi
  Vertaisihmettelijä tavattavissa 15:00 to 18:00

  Vertaisihmettelijä on keskustelukumppani, jonka kanssa asiakas voi keskustella vapaamuotoisesti ja ihmetellä näyttelyn sisältöjä. Vertaisihmettelijä on Postimuseon ystävät yhdistyksen jäsen.

 • 05 helmi
  Postifröökynä kertoo -opastus 14:00

  Postifröökynä kertoo -opastus Viestinviejät-näyttelyyn. Tule kuulemaan tarinoita Postin ja viestinvälityksen pitkästä historiasta.

 • 05 helmi
  Ystävänpäiväkorttipaja ja Klovniposteljoonit paikalla 14:00 to 16:00

  Voit valmistaa ystävänpäiväkortin ystävällesi tai kirjoittaa kirjeen yksinäiselle ikäihmiselle. Klovniposteljoonit vievät kirjeet perille. Klovniposteljoonit etsivät ikäihmisille myös pidempiaikaisia

 • 28 tammi - 05 helmi
 • 11 helmi - 19 helmi
 • 24 helmi - 28 helmi
0
Shares